Meditáció, szimbólumterápia

Meditáció, szimbólumterápia

Az imaginatív technikában relaxált állapotban képeket/szimbólumokat „hívunk”, strukturált, tematikus módon, illetve a felmerülő problémáknak megfelelően. Az imagináció során belső képeket alkotunk, ezzel a pszichés energia kép formájában jelenik meg, válik „kézzelfoghatóvá”. A meditációs élményfeldolgozás során a tudatosítás, az élmények integrálása történik.

“Szimbólumterápiáknak nevezzük a meditatív módon történő, képi megjelenítésekkel dolgozó terápiás gyakorlatot. Ennek hatásfokát és mélységét, a személy belső valóságának formába öntését túlnyomórészt a relaxált, ellazult testi-lelki állapot, a befelé forduló befogadó figyelem biztosítja. A kiindulópont többféle lehet: indukált hívókép, emlékek, élethelyzetek, akár egyes projektív tesztek, egy saját szimbólum megalkotása vagy spontán imagináció, álom.”

(Németh-Szőnyi: Relaxációs-és szimbólumterápiás módszerek; Pszichoterápia . 3., átdolgozott kiadás)

Az imaginatív-meditatív tréning jótékony hatásai:

  • önbizalom újra felfedezése
  • alapviszonyulás, életszemlélet átgondolása, formálása
  • önismeret fejlesztése
  • értékrendezés, jellemképzés
  • az érzelmi reakciók és a viselkedésminták átdolgozása
  • szorongáscsökkentés

A szimbólumterápia a pesti és a budai helyszínünkön is elérhető.
Minden alkalom 50 perces és teljes titoktartás mellett zajlik, elfogadó, biztonságos, nyugodt környezetben.

Árak: 15.000 Ft / alkalom

Tartja: Makkai – Kovács Krisztina

A bejelentkezéssel és a időpontlemondással kapcsolatos információkért keressen bizalommal!

PRO BONO

Szeretnénk lehetőséget biztosítani azokra az esetekre, amikor anyagi korlátokba ütközik a segítségkérés. Az egyedi árszabás kérése esetén egy bemutatkozó e-mailben, kérjük jelezze mindezt és adja meg, mennyit tudna szánni egy ülésre!
Egyedi elbírálás, és kapacitásunk alapján döntünk arról, hogy el tudjuk- e vállalni az esetet, majd erről visszajelzést adunk.
Kérjük, részletesen írja le, hogy mivel fordulna hozzánk, hogy nagyjából meg tudjuk becsülni, hány ülésre lesz szükségünk!

Az egyedi árszabás bizalmon alapul, ezért kérjük csak indokolt esetben vegyék igénybe pro bono szolgáltatásunkat! Köszönjük!

Úgy érzi segítségre van szüksége?

Kérjen személyre szabott ajánlatot, hogy minél előbb a segítségére lehessünk! Online is elérhetőek vagyunk!
Az online konzultáció lehetőséget nyújt arra, hogy azonnali segítséget kapjon. Várjuk jelentkezését, ha úgy érzi, gyors és hatékony segítségre lenne szüksége!