Irodalomterápia

Irodalomterápia

Az irodalomterápia (biblioterápia) művészetterápiás módszer, amely a személyiségfejlődést támogatja, szövegek élményszintű felhasználásával. A biblioterápia alkalmazása egyéni, vagy csoportos formában valósulhat meg, segítő szakember vezetésével. Az irodalomterápiás foglalkozás mindig egy előre kiválasztott irodalmi mű köré szerveződik, amely lehetőség szerint az egyén vagy a csoport tagjainak hasonló problémáját célozza meg. A mű (műrészlet) kapcsán a szakember irányításával beszélgetés folyik. A szöveghez fűzött megjegyzések segítenek a csoporttagoknak pontosítani a mű által sugallt témához való viszonyukat. Ez fontos felismerésekre vezet önmaguk megismerésében és mások megítélésében, újrahangolhatja a már megmerevedett egyéni struktúrákat.

A foglalkozásokon a kiválasztott irodalmi mű élményszintű feldolgozása zajlik, mely lehetővé teszi a felmerülő problémák közös továbbgondolását és az egyénekre szabott üzenetek megtalálását, befogadását. Az irodalomterápia elsősorban az önismeret fejlesztését célzó terápiás módszer, de segíthet a szorongás csökkentésében, krízishelyzetekben a megfelelő kapaszkodók, illetve új nézőpontok megtalálásában.

Árak, tudnivalók

A irodalomterápia a pesti és a budai helyszínünkön, valamint online is elérhető.
Minden alkalom 50 perces és teljes titoktartás mellett zajlik, elfogadó, biztonságos, nyugodt környezetben.
(Kivételes, akut esetekben van mód dupla ülés megtartására, ennek időtartama 90 perc.)

Árak: 12.000 Ft / alkalom

A bejelentkezéssel és időpontlemondással kapcsolatos információkért keressen bizalommal!

PRO BONO

Szeretnénk lehetőséget biztosítani azokra az esetekre, amikor anyagi korlátokba ütközik a segítségkérés. Az egyedi árszabás kérése esetén egy bemutatkozó e-mailben, kérjük jelezze mindezt és adja meg, mennyit tudna szánni egy ülésre!
Egyedi elbírálás, és kapacitásunk alapján döntünk arról, hogy el tudjuk- e vállalni az esetet, majd erről visszajelzést adunk.
Kérjük, részletesen írja le, hogy mivel fordulna hozzánk, hogy nagyjából meg tudjuk becsülni, hány ülésre lesz szükségünk!

Az egyedi árszabás bizalmon alapul, ezért kérjük csak indokolt esetben vegyék igénybe pro bono szolgáltatásunkat! Köszönjük!

Úgy érzi segítségre van szüksége?

Kérjen személyre szabott ajánlatot, hogy minél előbb a segítségére lehessünk! Online is elérhetőek vagyunk!
Az online konzultáció lehetőséget nyújt arra, hogy azonnali segítséget kapjon. Várjuk jelentkezését, ha úgy érzi, gyors és hatékony segítségre lenne szüksége!