Család- és párterápia

Mi történik a pár/családterápia folyamán?

Az ülések alkalmával megvizsgáljuk a nehézségek történetét, a hozzájuk fűződő érzéseket, élményeket, gondolatokat és segítünk az új nézőpontok felismerésében, megtalálásában. Mindezt egy elfogadó és tiszteletteljes légkörben tesszük, ahol lehet beszélni arról is, amiről korábban esetleg nem tudtak, kimondhatóvá válnak azok a dolgok, amelyek az elakadást okozzák. Célunk, hogy segítsük Önöket abban, hogy egymás érzéseit, elvárásait, sérelmeit meg tudják érteni. Ehhez a folyamathoz integráltan alkalmazzuk azt a tudást és eszköztárat, amivel rendelkezünk. (irodalomterápia, meseterápia, érzelmi intelligencia fejlesztés, stb.)

A családterápia során jellemző, hogy a terapeuta páros aktívabb és erre biztatja a klienseket is feladatok, nonverbális eszközök segítségül hívásával. Rendszeresek a “házi feladatok” is, amelyeket otthonra kapnak a párok, családok. Fontos, hogy a gyakorlatok mentén a képzeletre, a megtapasztalásra, az átélésre támaszkodunk, melyek célja az új perspektíván, szemüvegen át segíteni a klienseket problémájuk átlátásában és megoldásában, új kommunikációs formák és viselkedések megtapasztalásában.

Mikor ajánlunk családterápiát?

  • családi nehézségek, konfliktusok, kapcsolati elakadások, kommunikációs problémák esetén
  • válás esetén
  • gyerekeknél jelentkező viselkedési-, szociális-, vagy tanulási zavarok esetén
  • kamaszkori krízisek esetén (szülőkonzultáció is hatékony segítség lehet)
  • mozaikcsaládok létrejötténél
  • életciklus-váltásoknál: óvoda-, iskolakezdés, gyerekek kirepülése
  • betegség, haláleset, gyász esetén
  • evészavarok kezelésében, kiegészítő terápiaként
  • gyerekvállalásból, gyereknevelésből adódó problémák, konfliktusok kezelésére, vagy örökbefogadás esetén
  • bármilyen családi krízisben

A család,- és párterápia a pesti és a budai helyszíneken, valamint online is elérhető.

Minden alkalom 90 perces és teljes titoktartás mellett zajlik, elfogadó, biztonságos, nyugodt környezetben!

Árak: 40.000 Ft / alkalom

A bejelentkezéssel és a időpontlemondással kapcsolatos információkért keressen bizalommal!

PRO BONO

Szeretnénk lehetőséget biztosítani azokra az esetekre, amikor anyagi korlátokba ütközik a segítségkérés. Az egyedi árszabás kérése esetén egy bemutatkozó e-mailben, kérjük jelezze mindezt és adja meg, mennyit tudna szánni egy ülésre!
Egyedi elbírálás, és kapacitásunk alapján döntünk arról, hogy el tudjuk- e vállalni az esetet, majd erről visszajelzést adunk.
Kérjük, részletesen írja le, hogy mivel fordulna hozzánk, hogy nagyjából meg tudjuk becsülni, hány ülésre lesz szükségünk!

Az egyedi árszabás bizalmon alapul, ezért kérjük csak indokolt esetben vegyék igénybe pro bono szolgáltatásunkat! Köszönjük!

Úgy érzi segítségre van szüksége?

Kérjen személyre szabott ajánlatot, hogy minél előbb a segítségére lehessünk! Online is elérhetőek vagyunk!
Az online konzultáció lehetőséget nyújt arra, hogy azonnali segítséget kapjon. Várjuk jelentkezését, ha úgy érzi, gyors és hatékony segítségre lenne szüksége!